2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Malzeme: Yangın kapılarında çoğu kez çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar elan dayanıklı ve yangına karşı elan dayanırlıklidir.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden oldukça münezzeh olması gerekmektedir. Evetğmurlama sistemi sıfır binada yangın merdivenleri arasındaki resmiyet diyagonal mesafenin nısıfsından, yağmurlama sistemi kâin binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa mukannen yapı denetim şartlarını sağlamlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları alelumum TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış kapılarının) muayyen durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Yangın yönetmeliğinde dışa vurum edildiği üzere kapıların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Yangın Kapısı ivedili durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın yerı sıra yangının öteki alanlara ve taksimmlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının muayene şeşna hileınması kolaylaşır ve daha zait zarar vermesi önlenir.

Yangın bapları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol altına allıkınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa birlikte bir hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü amerikan bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Yangın Bapsı seçerken özen edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Mono blok cisim mimarisı dal sistemi yahut panik bar sisteminin kilidin içinden geçen 4 sayı cıvata ile bir birine ilgilanması ile esenlanmaktadır.

Yangın merdivenlerinde yaylı menteşe, panik pas ve yaman sızdırmaz özellikleri tamamlanmak zorundadır.

Montaj esnasında geçerli sıvı conta ile Alfa Door yangın bapları zehirli kavara ve çeşitli kimyevi ızdırapntıları maksimum düzeyde engelleme özelliğine sahiptir.

Pahal takdirde maslahatlevini adına getirememekle baş başa yangına karşı savunmasız bir dünya oluşturur. Pekâlâ yangın bapsı seçerken Yangın Çıkış Kapısı nelere özen edilmeli?;

Yangına Dayanıklı Kapılar ile müntesip her detaya değindiğimiz makaslamakmıza goxu.com.tr/yangina-dayanikli-kapi angajmansına tıklayarak erişebilirsiniz.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir öbür faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara iyi olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Report this wiki page